AGLOCO.BLOG.HU

Agloco: Own The Internet - "Részesedj az Internetből!" Csatlakozz Te is!

Kattints ide a regisztrációhoz!


Az Ask.com és az Agloco

2007.09.18. 14:56 agloco


Bevételek: Ahogy azt korábban is jeleztük, megkötöttünk egy fontos partneri szerződést. Az Ask.com hamarosan az Agloco hivatalos keresője lesz.

Mindenekelőtt örülünk annak, hogy az Ask.com ennyire akarta a szerződés megkötését. (Egy üzlet akkor működik a legjobban, ha mindkét fél akar együtt dolgozni.) Még fontosabb, hogy az Ask.com kiváló keresési teljesítménnyel rendelkezik.

A Michigani Egyetem augusztusi jelentése szerint az Ask.com amerikai fogyasztói elégedettségi indexe (ACSI) közel megegyezik a Google-éval és Yahoo-éval: Ask 75, Yahoo 79 és a Google 78. Továbbá a ForeSee Results hozzáteszi: "Az Ask ACSI indexe növekedett a legnagyobb mértékben minden e-business vállalatot figyelembevéve, az első mérés óta 21%-os növekedést könyvelhettek el... Az Ask.com úgy tűnik, megfelelő pozícióban van ahhoz, hogy a Google riválisa legyen a következendő években, mivel a nagyon erős keresési technológiával rendelkezik, amit az elemzők és a felhasználok egyaránt dicsérnek." A következő hetekben fogjuk hozzáadni az Ask-et a viewbarhoz, reméljük, mindenki legalább annyira elégetett lesz vele, mint mi vagyunk.Ez egy nagyon fontos lépés az Agloco életében és nagyban fogja növelni a bevételeket októbertől kezdődően. Sokan használták közülünk az elmúlt hónapban az Ask-et és mindenki egyetért abban, hogy legalább olyan jól és néhány esetben még jobban használható, mint a Google.

Tech hírek: Miután átköltöztettük az oldalt új szerverekre és kijavítottuk a hibásan kijelzett órákat, jelenleg az Ask.com redszerének az implementálásán dolgozunk. A tucows.com-os letöltés is újra működik. Tisztában vagyunk vele, hogy a weboldal frissítésre szorul, de jelenleg nem ez az elsődleges prioritásunk.

Kifizetések: Két héten belül adunk újabb tájékoztatást erről a fontos kérdésről. Ez jelentés tartalmazni fogja az Agloco jelenlegi anyagi helyzetét is. Az Agloco néhány hónapja már átlépte az egymilliós taglétszámot. Habár a 10 milliós taglétszám, ami a célunk volt a nyárra, nem teljesült, ez is egy szép teljesítmény, amit közösen értünk el.

Köszönjük mindenkinek az erőfeszítéseit,
Agloco fejlesztő csapata

Címkék: hírek ask.com tervek

Július végi hírek

2007.08.02. 11:59 agloco


Július végi hírek az Agloco blogról:

Weboldal frissítése:
Jelenleg az oldal áthelyezése van folyamatban jobb szerverekre. Miután ez kész van a technikai team a weboldalt fogja frissíteni.

Újabb email a tagoknak: Az email készen áll a kiküldésre és amint az új szerverekre költöztetés befejeződik, kiküldjük.

Média: Brian Greenwald nemrégiben adott egy telefonos interjút. Ebben beszélt az Agloco terveiről és a cég jelenlegi fejlődéséről. Itt hallgatható meg az interjút. A francia "Le Monde" újság is írt rólunk, a cikk itt található meg.

Windows 98: Keresünk egy egyszerű megoldást, amivel a viewbar kompatibilis lehet a régebbi Windows verziókkal. Amint ezt sikerül megtalálni, tudatjuk a tagokkal.

Címkék: hírek tervek viewbar

Bevételek és kifizetések

2007.07.16. 13:09 agloco


A legújabb post az Agloco hivatalos blogjáról:

A viewbar már több mint egy hónapja letöthető. Eddig a weboldal, a viewbar stabilitása, valamint a hirdetés rotáció megoldása volt az elsődleges feladat. Az előzetesen számítottnál több időbe és pénzbe került, de a viewbar jól működik (a hirdetések váltakozását kivéve). Többször frissült automatikusan a felhasználok gépein és kevés embernek volt problémája vele. A weboldal stabilitásának megteremtése érdekében többek között a egy alternatív letöltő oldalról (tucows.com) is elérhető a viewbar. Most, hogy a weboldal stabilabb, megint gyakrabban frissül az oldal.

Ami a hirdetéseket illeti, sikerült egy olyan megállapodást kötni, ami nagyban növeli majd a bevételeket. Amikor viewbart kiadtuk, leterhelte a partnereink hirdetési szervereit. Miközben sokat fejlesztettük, a jelenlegi rendszer még mindig nem működik tökéletesen (a hirdetések váltakozása nem tökéletes és nem képes néhány hálózathoz csatlakozni megfelelően). Ebben az állapotában a keresési, profil és földrajzi hirdetéscélzás megvalósítása (ami hatékonyabbá tenné a hidetéseket) nehéz lenne, ezért egy új lehetőséget kerestünk, ami mindezt biztosítaná az Agloconak. Ennek az aktiválása 5-6 hetet vesz igénybe. Ennek következtében a júniusi és júliusi bevételek alacsonyabbak lesznek, mivel a jelenlegi rendszer nem fejleszthető gyorsabban.

Az Agloconak saját hirdetési rendszere is lesz (hasonló a Google Adwords-höz), ahol a hirdetők közvetlenül az Aglocotól is meg tudják vásárolni a viewbar hirdetéseket.

Mivel az Agloco egy globális közösség, az világszerte élnek tagjai. Hogy a tagok bevételeit növeljük, ezt ki kell használniuk a hirdetőknek. Az új hirdetési rendszer országonként különböző lesz a hirdetők számára (ez a nyár végére lesz kész, de nem minden országra). Ezután minden felhasználó megadhat egy elsődleges nyelvet, amin szeretné a hirdetéseket megjelentetni. Több nyelvű támogatást nyújtani nagyon költséges (megjeleníteni könnyű őket, de a nyelvi támogatás teljes, emailes támogatást is jelent) ezért több nyelvű támogatás nem várható addig, amíg ez megvalósul.

Hogy a nyereségességet minél előbb elérjük, az Agloco költségeit a minimális szinten tartjuk. Sokan adtak jó ötleteket, hogy hogyan lehetne az Aglocot jóbbá tenni, de sajnos ezek megvalósítására még nincs keret. A kevésbé költséges fejlesztéseket megpróbáltuk megvalósítani, de a komolyabb változtatásokra még várni kell. A javaslatokat nyugtáztuk, de az Agloconak hosszútávon fenntarthatónak kell lennie és minél előbb a fizetni kell a tagjainak. Hogy a költségeket alacsonyan tartsuk, a fejlesztő teamből senki sem kap fizetést.

A tagok gyakran kérdezik, hogy mikor fizet az Agloco és hogy mennyit fog fizetni. Ezzel kapcsolatban az Agloco nem szeretne semmilyen igéretet vagy becslést adni, mivel nem lehet tudni, hogy hogy fog teljesíteni a jövőben a cég. Tehát a következőekben megadott adatok csak például szolgálnak és nem jelentenek semmilyen igéretet vagy becslést.

Mikor fognak a kifizetések megkezdődni?

Az egyszerű válasz erre, hogy amint az Agloco elég pénzt termel, hogy mind a tagokat kifizesse, mind pedig biztosítsa a hosszútávon fenntarthatóságó növekedést. De a viewbar jelenlegi használatával már gyűjteni lehet az órákat, ami később pénzre váltható.

Az Agloco folyamatosan tájékoztatni fogja a tagjait a pénzügyi helyzetéről. Ha az új rendszer működni fog augusztusban, akkor szemptemberre már hasznos adatokat tudunk adni.

Hogyan fogtok fizetni, ha nem kértetek semmilyen fizetési információt?

Mielőtt megkezdődnek a kifizetések, kérni fogjuk a fizetési információkat, és hogy milyen kifizetési formát választ. Többféle kifizetési forma lesz választható, például csekk, banki átutalás és Paypal.

Lesz egy minimális kifizetési határ?

Igen, minimális kifizetési összeg, hogy a tranzakciós költségeket csökkentsük. A ki nem fizetett összeget továbbvisszük a következő hónapra.

Hogy fog működni a kifizetés?

Három lehetséges módja van annak, hogy hogyan fizesse az Agloco a tagjait. Amikor használod a viewbart, gyűjtöd az óráidat (jelenleg max. 5 órát havonta, plusz a referáltjaid óráinak 25%-át). Ezek az órák (mind a havi, mind a összes óra) fogja a pénzkifizetések alapját szolgáltatni.

Havi órák: Annak megfelelően, hogy te és a referáltjaid hány órát gyűjtötök az adott hónapban, kapsz egy szeletet a "tortából". A szelet nagysága akkora lesz, amekkora a részed az összes tagok által generált órából. Egy hipotetikus példával: tegyük fel, hogy az Agloco $100,000-t oszt szét az adott hónapban. Az tagok összesen 1,000,000 órát gyűjtöttek ebben a hónapban. Ez azt jelenti, hogy az Agloco $0.10 fog fizetni minden óráért ebben a hónapban.

Összes viewbar óra: az Agloco szintén fizethet ugyanilyen módon az összes gyűjtött óra után. Ez azoknak a fizettségét növelheti meg, akik korábban csatlakoztak és korábban elkezdték gyűjteni az órákat.

Az Agloco pénzért megvásárolja az órákat: Az Agloco meghatározna egy árat (mondjuk $0.15), és a tagok eladhatnák az óráikat ezen az áron az Agloconak. Lenne egy minimális számú óra, amennyit el lehet adni. Például 100 órás blokkokban lehetne eladni az órákat. Az eladott órák levonódnának a összes gyűjtött órából

Címkék: hírek fizetés

Agloco tervek

2007.06.14. 21:57 agloco


Most, hogy a viewbar letölthető, Brian Greenwald az Agloco további terveiről számolt be a Company blogon.

A legfontosabb dolog jelenleg a weboldal és a viewbar stabilitásának a biztosítása:

Viewbar stabilitás: Megjelent viewbar egy újabb verziója, ami néhány hibajavítást tartalmaz. Az új verzió verziószáma 1.03. Ha már letöltötted a viewbart, akkor nem kell semmit tenned, a viewbar automatikusan frissíti magát. Előfordulhat, hogy többször újra kell indítani a viewbart, mert a frissítéshez a régi verzió teljes kiiktatása szükséges. Akik még nem töltötték le a viewbart, azok már a frissített verziót tudják letölteni. Az ezek után megmaradt bugok csak néhány felhasználót érintenek, ezért ezentúl az elsődleges feladat a viewbar következő fázisának fejlesztése lesz, a megmaradt kisebb hibákkal csak egy kisebb csapat fog foglalkozni.

Weboldal stabilitás: A viewbar hamarosan elérhető lesz egy megbízható letöltő portálon keresztül (ezt most választják ki, amint megvan, emailben fognak értesíteni mindenkit). Ezzel lekerül a terhelés a weboldalról, ami most elég nehezen elérhető.

Hirdetések váltakozása: A hirdetések nem mindenkinél váltakoznak automatikusan, ezért dolgoznak rajta, hogy ez minden számítógépen és minden böngészőbeállításnál működjön.

A következő lépés az Agloco bevételeinek maximalizálása lesz. Ez egy nagyon fontos dolog, hiszen a kiadások nagyjából állandóak, tehát minél több a bevételt hoz a cég, annál többet fognak kapni a tagok. A bevételek növelése több lépésben fog történni a következő hónapokban:

1. A keresőktől és a hirdetőktől származó bevételek növelése. Minél több ember használja a viewbart, annál jobb alkupozícióban van az Agloco.
2. Célzott hirdetések megjelenítése. Ennek a rendszernek az egyik része a kereséseidnek és böngészésednek megfelelően fog megjeleníteni hirdetéseket, a másik része attól függően, hogy hol laksz.
3. A bevételnövelő lehetőségekről a viewbaron keresztül fognak informálni mindenkit.
4. Azoknak a tagoknak az értesítése, akik még nem használják a viewbart. Az újonnan regisztrált tagoknak már rögtön elérhető a viewbar.
5. További fejlesztések az Agloco felhasználók számának növekedése érdekében. Ez a weboldal fejlesztését, további viewbar funkciók beépítését és tagok közötti kommunikáció megvalósítását jelenti.

A bevételek maximalizálása nagyon fontos az Agloco számára, hiszen a tagoknak kiosztott pénz a cég nyereségéből fog származni, ami a bevétel mínusz a kiadások. Erről a témáról nem sokára fognak bővebb tájékoztatást adni, de pontos kifizetési dátumot és összegeket még nem fognak tudni mondani.

Címkék: hírek tervek viewbar agloco

Letölthető a viewbar!

2007.06.05. 11:59 agloco


Tegnap óta elérhető a viewbar, mindenki letöltheti az Agloco weboldaláról, ha sikerül bejelentkezni. Sajnos az oldal nagyon le van terhelve, ezért nem mindig elérhető. Ilyenkor újra kell próbálkozni egy kicsit később.

Ha még nem regisztráltál, itt tudod megtenni.

Itt egy kép a viewbarról a desktopomról:

Címkék: hírek letöltés viewbar agloco