AGLOCO.BLOG.HU

Agloco: Own The Internet - "Részesedj az Internetből!" Csatlakozz Te is!

Kattints ide a regisztrációhoz!


Bevételek és kifizetések

2007.07.16. 13:09 agloco


A legújabb post az Agloco hivatalos blogjáról:

A viewbar már több mint egy hónapja letöthető. Eddig a weboldal, a viewbar stabilitása, valamint a hirdetés rotáció megoldása volt az elsődleges feladat. Az előzetesen számítottnál több időbe és pénzbe került, de a viewbar jól működik (a hirdetések váltakozását kivéve). Többször frissült automatikusan a felhasználok gépein és kevés embernek volt problémája vele. A weboldal stabilitásának megteremtése érdekében többek között a egy alternatív letöltő oldalról (tucows.com) is elérhető a viewbar. Most, hogy a weboldal stabilabb, megint gyakrabban frissül az oldal.

Ami a hirdetéseket illeti, sikerült egy olyan megállapodást kötni, ami nagyban növeli majd a bevételeket. Amikor viewbart kiadtuk, leterhelte a partnereink hirdetési szervereit. Miközben sokat fejlesztettük, a jelenlegi rendszer még mindig nem működik tökéletesen (a hirdetések váltakozása nem tökéletes és nem képes néhány hálózathoz csatlakozni megfelelően). Ebben az állapotában a keresési, profil és földrajzi hirdetéscélzás megvalósítása (ami hatékonyabbá tenné a hidetéseket) nehéz lenne, ezért egy új lehetőséget kerestünk, ami mindezt biztosítaná az Agloconak. Ennek az aktiválása 5-6 hetet vesz igénybe. Ennek következtében a júniusi és júliusi bevételek alacsonyabbak lesznek, mivel a jelenlegi rendszer nem fejleszthető gyorsabban.

Az Agloconak saját hirdetési rendszere is lesz (hasonló a Google Adwords-höz), ahol a hirdetők közvetlenül az Aglocotól is meg tudják vásárolni a viewbar hirdetéseket.

Mivel az Agloco egy globális közösség, az világszerte élnek tagjai. Hogy a tagok bevételeit növeljük, ezt ki kell használniuk a hirdetőknek. Az új hirdetési rendszer országonként különböző lesz a hirdetők számára (ez a nyár végére lesz kész, de nem minden országra). Ezután minden felhasználó megadhat egy elsődleges nyelvet, amin szeretné a hirdetéseket megjelentetni. Több nyelvű támogatást nyújtani nagyon költséges (megjeleníteni könnyű őket, de a nyelvi támogatás teljes, emailes támogatást is jelent) ezért több nyelvű támogatás nem várható addig, amíg ez megvalósul.

Hogy a nyereségességet minél előbb elérjük, az Agloco költségeit a minimális szinten tartjuk. Sokan adtak jó ötleteket, hogy hogyan lehetne az Aglocot jóbbá tenni, de sajnos ezek megvalósítására még nincs keret. A kevésbé költséges fejlesztéseket megpróbáltuk megvalósítani, de a komolyabb változtatásokra még várni kell. A javaslatokat nyugtáztuk, de az Agloconak hosszútávon fenntarthatónak kell lennie és minél előbb a fizetni kell a tagjainak. Hogy a költségeket alacsonyan tartsuk, a fejlesztő teamből senki sem kap fizetést.

A tagok gyakran kérdezik, hogy mikor fizet az Agloco és hogy mennyit fog fizetni. Ezzel kapcsolatban az Agloco nem szeretne semmilyen igéretet vagy becslést adni, mivel nem lehet tudni, hogy hogy fog teljesíteni a jövőben a cég. Tehát a következőekben megadott adatok csak például szolgálnak és nem jelentenek semmilyen igéretet vagy becslést.

Mikor fognak a kifizetések megkezdődni?

Az egyszerű válasz erre, hogy amint az Agloco elég pénzt termel, hogy mind a tagokat kifizesse, mind pedig biztosítsa a hosszútávon fenntarthatóságó növekedést. De a viewbar jelenlegi használatával már gyűjteni lehet az órákat, ami később pénzre váltható.

Az Agloco folyamatosan tájékoztatni fogja a tagjait a pénzügyi helyzetéről. Ha az új rendszer működni fog augusztusban, akkor szemptemberre már hasznos adatokat tudunk adni.

Hogyan fogtok fizetni, ha nem kértetek semmilyen fizetési információt?

Mielőtt megkezdődnek a kifizetések, kérni fogjuk a fizetési információkat, és hogy milyen kifizetési formát választ. Többféle kifizetési forma lesz választható, például csekk, banki átutalás és Paypal.

Lesz egy minimális kifizetési határ?

Igen, minimális kifizetési összeg, hogy a tranzakciós költségeket csökkentsük. A ki nem fizetett összeget továbbvisszük a következő hónapra.

Hogy fog működni a kifizetés?

Három lehetséges módja van annak, hogy hogyan fizesse az Agloco a tagjait. Amikor használod a viewbart, gyűjtöd az óráidat (jelenleg max. 5 órát havonta, plusz a referáltjaid óráinak 25%-át). Ezek az órák (mind a havi, mind a összes óra) fogja a pénzkifizetések alapját szolgáltatni.

Havi órák: Annak megfelelően, hogy te és a referáltjaid hány órát gyűjtötök az adott hónapban, kapsz egy szeletet a "tortából". A szelet nagysága akkora lesz, amekkora a részed az összes tagok által generált órából. Egy hipotetikus példával: tegyük fel, hogy az Agloco $100,000-t oszt szét az adott hónapban. Az tagok összesen 1,000,000 órát gyűjtöttek ebben a hónapban. Ez azt jelenti, hogy az Agloco $0.10 fog fizetni minden óráért ebben a hónapban.

Összes viewbar óra: az Agloco szintén fizethet ugyanilyen módon az összes gyűjtött óra után. Ez azoknak a fizettségét növelheti meg, akik korábban csatlakoztak és korábban elkezdték gyűjteni az órákat.

Az Agloco pénzért megvásárolja az órákat: Az Agloco meghatározna egy árat (mondjuk $0.15), és a tagok eladhatnák az óráikat ezen az áron az Agloconak. Lenne egy minimális számú óra, amennyit el lehet adni. Például 100 órás blokkokban lehetne eladni az órákat. Az eladott órák levonódnának a összes gyűjtött órából

komment

Címkék: hírek fizetés

süti beállítások módosítása